К П ЛШЕМДІ ДЕРЕКТЕР Ж НЕ OLAP ТЕКШЕЛЕРДІ АЛЫПТАСТЫРУ (Промышленный Транспорт Казахстан, 2025)
Б л ма алада зерттеу айма ы ретінде к п лшемді деректер базасыны рылымы, ұ қ ғ ө ө ң құқ ң ә қ ү қ ө ө алыптастыру кезе дері ж не реляциялы деректерді OLAP ж йесі ар ылы к п лшемдім ліметтерге т рлендіру м селелері арастырылды. Ма саты жа а деректер ә ү ә қ қ ңтекшелерін ру кезінде пайдаланушыларды ж мысын автоматтандыру шін жо ары құ ң ұ ү ғде гейін амтамасыз ету. Сонымен атар талдауды интелектуалды дістері ң қ қ ң әсаласында ы теориялы базаны зерттеп ж не шешім абылдауды олдауды ғ қ ә қ қ ңа паратты технологияларымен байланысты ба дарламалар мен жобаларды іске қ қ ғасыру а тікелей атысу а м мкіндік беретін т рлі практикалы дістер ме герілді. ғ қ ғ ү ү қ ә ңЖ ргізілген зерттеулер барысында мынадай міндеттер шешілді: талдау кезінде үдеректерді са тау технологиясын зерттеу, деректер базасы ретінде дерек орынан қ қалынатын реляциялы модельдер, Analysis Manager талдау менеджеріні аналитикалы қ ң қм мкіндіктерін игеру, есеп беруді мамандандырыл ан ралдары. Н тижесінде к п ү ң ғ құ ә өө қ ә ұ қ лшемді деректерді алыптастыру ж не OLAP текшелерімен ж мыс ат арутехнологиясы сынылды.