КҮН ЭНЕРГИЯСЫНЫҢ ФОТОЭЛЕКТРЛІК ТҮРЛЕНДІРГІШТЕРІ БАРҚОНДЫРҒЫЛАРДЫҢ ЭНЕРГИЯ ТИІМДІЛІГІН АРТТЫРУ ЖОЛДАРЫ (Промышленный Транспорт Казахстан, 2025)
Бұл мақаланың негізгі мақсаты-фотоэлектрлік панельдердің тиімділігін арттыру және қызмет ету мерзімін арттырудың бұрын жасалған маңызды әдістеріне шолу жасау.Сонымен қоса жұмыста күн тұрақтарында немесе жеке қондырғыларда орналасқан стационарлық күн фотоэлектрлік модульдерінің көмегімен жүзеге асырылатын күн фотоэлектрлік қондырғының тиімділігін арттыру туралы шешім ұсынылған. Күн фотоэлектрлік панельдердегі сәулеленуді жоғарылату үшін ұсынылған шешім – бұл күн фотоэлектрлік модульдердің алдына орнатылған, шағылысатын көрпемен жабылған кейбір жұқа тақталарды оларды реттеу мүмкіндігімен пайдалану.Нәтижесінде автономды фотоэлекрлік құрылғы арқылы оңтайлы шешімдер табылды.Фотоэлектрлік генераторларды тиімді пайдалану үшін ең жоғары қуат нүктесін білу және қоршаған жағдайлар өзгерген кезде берілетін қуат ең үлкен болатындай режимді қамтамасыз ету қажет. ФЭҚ-ті өңдеу кезінде әртүрлі сыртқы әсерлердің әсерінен ақ сипаттамаларын жаңғыртуға мүмкіндік беретін күн батареяларының имитаторлары қолданылады.