ЖОЛДЫ ЖӨНДЕУ МЕН КҮТУ ЖҰМЫСТАРЫНЫҢ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ (Промышленный Транспорт Казахстан, 2025)
Бұл мақалада автомобиль жолдарын жөндеу және күту жұмыстарыныңерекшеліктері мен жасау технологиясы туралы жазылады. Автомобиль жолынпайдалану үрдісінде жол жамылғысының беттік жағдайы климаттық факторларғабайланысты өзгеруі, оның көліктердің қозғалыс қарқындылығы мен жылдамдығына,қозғалыс қауіпсіздігіне әсерін тигізетінін ескере отырып, автомобиль жолы пайдалануғаберілген күннен бастап күнделікті күту және қажетті жөндеу жұмыстарын жүргізуарқылы, жүргізушілер мен жолаушыларға қауіпсіздік пен қолайлылықты қамтамасызетеді. Үлкен көлемде жолдағы әртүрлі «көрсеткіш класы» бойынша ҚР автомобильжолдарын әр түрлі жағдайда пайдалануда зерттеулер жүргізілуі керек.Ақылы жолдар төлемақыны барынша жинауды қамтамасыз етіп қана қоймай,жол желісінің жай-күйін және қозғалыс қауіпсіздігін қадағалайтын болады. Жобаны іскеасыру қазақстандық банктердің инвестициялары есебінен жүзеге асырылады.