(untitled) (Промышленный Транспорт Казахстан, 2025)
Б л ма алада зерттеу айма ы ретінде к п лшемді деректер базасыны рылымы, ұ қ ғ ө ө ң құ қ ң ә қ ү қ ө ө алыптастыру кезе дері ж не реляциялы деректерді OLAP ж йесі ар ылы к п лшемді м ліметтерге т рлендіру м селелері арастырылды. Ма саты жа а деректер ә ү ә қ қ ң текшелерін ру кезінде пайдаланушыларды ж мысын автоматтандыру шін жо ары құ ң ұ ү ғ де гейін амтамасыз ету. Сонымен атар талдауды интелектуалды дістері ң қ қ ң ә саласында ы теориялы базаны зерттеп ж не шешім абылдауды олдауды ғ қ ә қ қ ң а паратты технологияларымен байланысты ба дарламалар мен жобаларды іске қ қ ғ асыру а тікелей атысу а м мкіндік беретін т рлі практикалы дістер ме герілді. ғ қ ғ ү ү қ ә ң Ж ргізілген зерттеулер барысында мынадай міндеттер шешілді: талдау кезінде ү деректерді са тау технологиясын зерттеу, деректер базасы ретінде дерек орынан қ қ алынатын реляциялы модельдер, Analysis Manager талдау менеджеріні аналитикалы қ ң қ м мкіндіктерін игеру, есеп беруді мамандандырыл ан ралдары. Н тижесінде к п ү ң ғ құ ә ө ө қ ә ұ қ лшемді деректерді алыптастыру ж не OLAP текшелерімен ж мыс ат ару технологиясы сынылды.